Med sin nyfödda dotter i en filt på bröstet och några få ägodelar i en korg på ryggen stretar en ung mamma uppför Bredfjället. Bakom henne ligger barndomshemmet Lilla Fjäll. Dit är hon aldrig mer välkommen. Året är 1817 och Anna Jonsdotter har begått den olagliga handlingen att få barn utan att vara gift.

Fotograferna Marcus Lundstedt och Christopher Eliasson är uppväxta på var sin sida av Bredfjället i Ljungskile. Nu ger de tillsammans Anna nytt liv – 150 år efter hennes död.

I Drottning av Bredfjället får vi följa med Anna under hennes första av många prövande år på fjället. Du delar hennes ilska till rikemanssonen och pappan Sven. Inspireras av hennes mod och osvikliga överlevnadsvilja. Känner kärleken till systern Greta som räddar hennes liv. Och uppslukas av ett gripande livsöde som ger en unik färginblick i livet som mamma, fattig och fördriven från 1800-talets Sverige.

Tillsammans tog de båda frilansfotograferna kameran, forskare, fotomodeller och fantasin till hjälp för att ge en unik färginblick i livet som mamma, fattig och fördriven från 1800-talets Sverige.

Christopher Eliasson & Marcus Lundstedt:
Drottning av Bredfjället
Votum Förlag
Utkom 2013