Framia – konsten att skapa en tavelvägg

Framias senaste trendspaning visar att det är medveten konsumtion som gäller framöver. Vi kommer inte vilja konsumera prylar som vi gjort tidigare, utan nu satsar vi på personliga inredningskomponenter i hemmet. Under 2020 ser vi tavlor och konst i hemmen med personliga motiv och foton.

En tavelvägg kan förändra ett helt rum om det görs på rätt sätt. Det är dock inte alltid en enkel match att skapa en tavelvägg om man aldrig gjort det förr. Det första man bör göra är att införskaffa en eller flera snygga tavlor och tavelramar. Hur en tavla visas upp, både hur den hängs upp och ramas in, är ofta helt avgörande om det blir en hit och en miss

– Idag kan man välja mellan oändligt många mått och former på tavelramar. Ett av de vanligaste ramarna vi säljer på Framia just nu är ram 70×100 cm som går att kombinera på många sätt. Många väljer att sätta ihop en tavelvägg med en viss ramstorlek, medan andra föredrar att mixa olika storlekar, säger Darko Lazarevic, VD på Framia.

Många gör misstaget att de hänger tavlorna i fel höjd och det är inte ovanligt att man hänger tavlorna för högt upp på väggen, vilket gör att det blir en obalans som stör helhetsintrycket. Ett lika vanligt misstag är att man hänger tavlorna för lågt. Det är vanligt att man hänger tavlan för nära en annan möbel och där soffan är en klassiker. Ha i åtanke om att man ska kunna luta huvudet bakåt utan att slå i en tavelram. Ett av de bästa tipsen för att hänga tavlan på rätt höjd är att hänga motivets mittpunkt på ögonhöjd.

Det är inte heller ovanligt att man hänger upp tavlorna snett. Detta kan bli ett riktigt störningsmoment och något som drar ner helhetsintrycket i rummet. En enkel lösning på dilemmat är att använda sig av en vattenkompass för att säkerställa att tavlorna hängs rätt.

Framia.se
Webbshopen Framia.se lanserades 2013. Framia är ett nytt modernt koncept som erbjuder ramar, inramningsservice, print och tryck.