Säsongspremiär för Vem tror du att du är?

Lasse Åberg är först ut av de kändisar som skall släktforska i TV. Den nya säsongen av Vem tror du att du är? inleds den 27 augusti och förutom Lasse Åberg medverkar Petra Mede, Plura, Camilla Läckberg, Kalle Moraeus, Siw Malmkvist och Mark Levengood.

Petra Mede får veta att hon har bödlar i släkten. Plura upptäcker en släkt av sjömän på mammans sida, ett yrke han själv kunde ha valt. I dalarna är man noga med släktskap och gårdshistoria. Orsasonen Kalle Moraeus är släkt med gårdskvinnan Barbro Stigsdotter som hjälpte den första Vasaloppsåkaren att fly undan förföljare genom ett dasshål år 1520.

Spännande resor och överraskningar utlovas när de medverkande med hjälp av arkiv och släktforskare färdas bakåt i fäders och mödrars spår.

Årets omgång av Vem tror du att du är? är den femte svenska omgången av den populära serien. Tidigare säsonger har följts av 700 000 – 1 miljon tittare. Ursprungligen skapades serien BBC och produceras på flera håll i världen. SVT har sänt både engelska och amerikanska versioner av serien där kända skådespelare och artister söker sina rötter.

(2012-08-26)