Skapa ny gnista i ditt förhållande – det som verkligen fungerar

En virvelvind roman som sveper om dig från fötterna är en dröm, men alla drömmar tar förr eller senare slut. Relationer behöver uppmärksamhet, även när parterna verkar ta varandra för givet. Att förlora gnistan är vanligare än du tror, så oroa dig inte om du känner att saker inte fungerar med din partner. Tusentals par kämpar med dessa problem mer än en gång under sina relationer. De flesta av dem försonas och får magin tillbaka med lite ömsesidigt arbete och lite hjälp från en professionell rådgivare.

Fysisk attraktion avtar, mental tillhörighet avtar och avståndet ökar med tiden. Detta är de vanliga orsakerna till att även de starkaste äktenskapen och relationer förlorar gnistan. Det blir värre för att folk inte är villiga att ta initiativet till att backa. Kom ihåg att om ni älskar varandra, så finns den kvar och ni kan återuppväcka den igen. Här är några användbara råd från relationsrådgivare och par som har upplevt detta och som vill få gnistan tillbaka.

Se det från den ljusa sidan

Relationer blir sämre när du slutar se de bästa egenskaperna som förde ihop dig och din partner för allra första gången. Perspektiv förändras med tiden när du bor med samma person i flera år och du börjar med att endast se deras negativa egenskaper. Det bästa sättet att få det att bli bättre är genom att se saker från den ljusa sidan och fokusera på dennes goda egenskaper eftersom de förmodligen fortfarande är där. Det bör vara en ömsesidig ansträngning eftersom båda parterna tenderar att se saker från den negativa sidan när de levt ihop i flera år. Du behöver inte göra mycket, börja bara med att förbereda en lista över skäl till att du blev kär i personen och alla andra fantastiska saker du har upptäckt med tiden. Du kommer säkert att hitta mycket som ni kan uppskatta i varandra.

Kommunikation är nyckeln

Bra kommunikation vårdar starkare relationer, och du måste fokusera ännu mer på det om du vill återuppväcka gnistan. Det blir svårare att spendera tid och ha djupa samtal med din partner när du har händerna fulla med hushållsarbete, barn och arbete hela tiden. Men det sagt så är det värt att anstränga sig att kommunicera bättre eftersom det handlar om att rädda relationen med din partner. Ni kanske har varit tillsammans i åratal, men förvänta er inte att ni kan läsa varandras tankar. Att vara öppen och ärlig begränsar konflikter och för er närmare. Diskutera förväntningar och fråga vad ni behöver från varandra eftersom det visar att ni fortfarande bryr er om relationen. Bra samtal leder till kärleksfullt sex, vilket är en annan viktig del av ett hälsosamt och starkt förhållande.

Prova något galet i sängen

Ingenting fungerar bättre än bra sex när det gäller att uppdatera gnistan i ert förhållande. Nöj dig inte med det vanliga som ni har gjort i flera år eftersom det kan leda till tristess och minskat intresse för ert kärleksliv. Prova något galet i sängen och gör det ofta eftersom det kan föra er närmare än vad ni föreställer er. Förutom att prova nya positioner kan ni utforska FETISCH & BONDAGE SEXLEKSAKER för att få tillbaka spänning för dig själv och din partner. Planera resor tillsammans ibland och lämna barnen hos mor- och farföräldrarna. Utforska varandras kroppar, och du kommer definitivt känna att värmen mellan er kommer tillbaka.

Visa din tillgivenhet

Även om det är bra att ha kul i sängen för att få saker på rätt spår igen, måste du visa din tillgivenhet på alla sätt du kan. Fysisk beröring är viktigt, även utanför sovrummet. Kramar och kyssar håller gnistan vid liv, så gå den extra milen genom att tillföra lite sådant också. Var högljudd om din kärlek till din partner eftersom människor vanligtvis uppskattar att ha en muntlig form av tillgivenhet. Planera överraskningar för din partner och se till att du kommer ihåg speciella datum. Ge din partner blommor och lämna söta handskrivna anteckningar på oväntade platser. Förbered din partners favoritmåltid för att visa att du fortfarande kommer ihåg vad denne gillar. Det tar lite ansträngning att visa din tillgivenhet, men effekten är fantastiskt som par då ni kan väcka gnistan i ert förhållande igen som ett resultat.

Investera i egenvård

Förvånansvärt nog handlar det lika mycket om att återuppväcka gnistan i dina relationer som att ta hand om din partner. Män och kvinnor blir ofta självbelåtna över sitt utseende när de blir äldre, vilket är en anledning till att fysisk attraktion minskar med tiden. Var uppmärksam på din kropp eftersom att se bra ut är viktigt för dig för att kunna känna dig trygg och säker i relationen. Kom ihåg vad din partner  älskar med dig och klä dig som de vill att du ska göra. Få en makeover då och då för att håll attraktionen igång. Investera i sexiga underkläder för att hålla spänningen i sängen på topp. När det gäller att fokusera på egenvård är det lika viktigt att investera i psykisk hälsa. Om du är lycklig kommer du att skicka vibbar till din partner och stärka de ömsesidiga känslorna.

Gör saker tillsammans

Livet är utan tvekan upptaget och stressigt, och att spendera tid tillsammans är en utmaning även för par i de lyckligaste relationerna. Det är en av de främsta anledningarna till att gnistan minskar genom åren. Men utmaningen är lätt att lösa om man fokuserar på att göra saker tillsammans varje dag. Att börja morgonen med en träningsrutin tillsammans är en bra idé eftersom du får gott om tid att vara tillsammans. Gå en danskurs, och du kommer att upptäcka att beröringen fortfarande gör dig upphetsad. Att laga mat tillsammans är en bra idé eftersom ni kan ha kul i köket och prova nya recept för familjen. Att resa, läsa, göra trädgårdsarbete eller titta på filmer är andra aktiviteter ni kan njuta av som ett par.

Att återuppväcka den förlorade gnistan i en relation är mycket lättare än du föreställer dig. Du behöver bara engagera dig och återuppliva minnena från de bra stunderna tillsammans. Det fungerar som magi för de flesta par, och det finns goda chanser att ni kommer tillbaka tillsammans starkare än någonsin. Om saker fortfarande verkar gå utför, tveka inte att söka professionellt rådgivningsstöd eftersom kärlek förtjänar all ansträngning som finns.