Religionen i det förkristna Norden var, liksom tiden, våldsam och fylld av dramatik. Här fanns inte bara de välkända gudarna Tor, Oden och Frej utan också ett myller av andra gudomar, jättar, alfer, dvärgar och vidunder – de som befolkade de nio olika världar som våra förfäder delade in världsalltet i. De färgrika myterna och sagorna berättar om hur Asgård byggdes, när Fenrisulven fjättrades, hur livet i Valhall levdes och hur allt slutligen går under i Ragnarök – innan jorden föds på nytt.

Stora boken om vikingarnas gudar och myter är en helt nyskriven och rikt illustrerad bok som bygger på den fornnordiska mytologins viktigaste källor. Hur kommer det sig att det fanns fler gudinnor än gudar i den fornnordiska religionen? Är det sant att det förekom männiksooffer vid de hedniska ritualerna? Varför spelade runorna en så viktig och magisk roll? Dessa och många andra frågor får sitt svar i boken.

Lars Magnar Enoksen har skrivit flera böcker om fornnordiska företeelser och vikingatiden, bland annat Vikingarnas egna ord, Djur och natur i fornnordisk mytologi och Gudar och gudinnor i Norden.

Lars Magnar Enoksen:
Stora boken om vikingarnas gudar och myter
Schibsted Förlagen
Utkom 2008