Thuja Smaragd: Allt du behöver veta

Thuja Smaragd Häck är en av de mest tättpackade vintergröna plantor du kan odla i din trädgård. Häcken erbjuder ett snyggt, skarpt utseende som inte kräver något underhåll. Denna tjocka vintergröna häck, också känd som Thuja occidentalis ”Smaragd”, behåller sina livliga färger och starka form under säsongerna, vilket gör den till ett idealiskt alternativ för en häck i alla miljöer.

Denna vintergröna häck är ett vackert tillägg till alla landskap, långsamtväxande med magnifika gröna barr. Thuja Smaragd är en favorit i hela landet då den passar i zon 1-6

En snabb titt på Thuja Smaragd

  • Lågt underhåll
  • Utmärkt för användning som accentväxter, integritetshäckar och grundväxter.
  • Vintergrön
  • Klarar mycket höga temperaturer, insekter och sjukdomar
  • För mindre gårdar och snävare platser är denna storlek och bredd idealisk.

Utseende

Thuja Smaragd häck, även känd som ”Smaragd” träd på grund av dess danska ursprung, växer i en smal pyramidform, och så småningom når den 3-5 meter och får en bredd på 1-1,5 meter. Thuja smaragd träd kommer från till USA. På grund av thuja smaragd odlas i liten produktion, behöver dessa träd idealiska grundförutsättningar. En naturlig integritet för små gårdar och tar upp ett begränsat utrymme tills de etableras. När de väl har etablerats kan dessa träd växa mellan 30-60 cm varje år, och därefter kan de växa 15-22 cm per år.

Thuja Smaragd har frodiga gröna, skalformade barr. Växer extremt kompakt och intensivt gröna hela året.

Plantering

Våren är den bästa säsongen att plantera en thuja smaragd 160 180 eftersom trädet sedan sätts på minsta mängd värmestress och inte kommer att behöva kämpa för att utvecklas. Välj en position där trädet får fullt solsken, helst, eller någon skugga om det är vad trädet kräver.

Ogräs och annat skräp tas bort från området. Därefter använder du en spade för att ta bort gräva hålen i jorden. För att plantera din thuja smaragd, gräv ett hål som är ungefär dubbelt så stort som rotbollens diameter och inte djupare än rotbollens höjd.

Ta rotbollen ur containern som den kom i och dra försiktigt isär den och sätt sedan in den i hålet som du gjorde tidigare i processen. Rotbollen bör vara något högre än jorden runt den för att ge korrekt dränering.

Vattna ditt träd två gånger i veckan under de första månaderna tills det blir etablerat. Efter det kommer du att se din thuja Smaragd 100 120 cm börjar växa.

Placering

Om du använder Thuja Smaragd för att skapa ett naturlig insysnkydd eller vindbarriär, placera träden 3 till 4 meter från varandra för att få bästa resultat. Om du inte specifikt begär något annat kommer dessa problemfria, snygga kluster av träd att växa sig smala och pyramidala, vilket inte kräver någon beskärning eller trimning från din sida.

Miljöfaktorer

När Thuja Smaragd väl har etablerats behöver de mycket lite omsorg eftersom de är toleranta mot olika jordtyper, varierande mängder solsken och till och med hårda temperaturer.

Temperatur

Emerald Green Arborvitae klarar sig bättre i torra, kalla områden än blöta. På grund av den höga luftfuktigheten i luften kan de vara benägna att dra på sig en svampsjukdom.

Å andra sidan är Thuja Smaragd ganska torktåliga och kallhärdiga, vilket innebär att de kan motstå snö och is när de har etablerat sig.

Jord

Dessa träd är mycket mångsidiga, vilket gör att de kan trivas i ett brett spektrum av olika markförhållanden. Å andra sidan är deras föredragna jordar ständigt våta, väldränerade leriga jordar med pH-värden i fältet på 6-8 som är neutrala eller något lätt alkaliska.

Vattning

Thuja Smaragd Häck kommer att behöva vattnas två gånger i veckan under de första månaderna efter plantering och sedan en gång i veckan efter det. Därefter kan du minska din vattningsfrekvens till 2,5 till 5 cm varje vecka. Det är viktigt att vattna växterna med rätt mängd vatten. Om du använder för lite kan bladen bli bruna eller gula. Om mängden vatten är överdriven kan trädet drabbas av rotröta.