De sju underverken i Sverige – och varför du borde besöka dem

Sverige är ett fantastiskt land med mycket att erbjuda. Oavsett om du letar efter vacker natur, intressanta historiska platser, trevliga städer eller bara vill ha en avkopplande semester, finns det något för alla. Mer info här. Fortsätt läsa om de sju underverken i Sverige – och varför du borde besöka dem.

De sju underverken

  • Vasa Museet: Vasa Museet är hemma till den berömda Vasa-skeppet, som sjönk på sin Jungfruresa 1628. Idag är det Sveriges mest besökta museum, och det är lätt att förstå varför – det är en fascinerande historia, och skeppet är mycket imponerande att se. På Vasa Museet kan du också se utställningar om sjöfartshistoria och skandinavisk konst.
  • Gamla stan i Stockholm: Gamla stan är Stockholms historiska centrum, och det är verkligen värt ett besök. Här kan du uppleva den unika atmosfären av denna medeltida stad, ta en titt på de många intressanta byggnaderna och bara njuta av den trevliga stämningen. Det finns massor av caféer, restauranger och butiker här, så det finns något för alla smaker.
  • Drottningholm Slott: Drottningholm Slott ligger bara en kort bussresa från Stockholm, och det är verkligen ett måste om du besöker huvudstaden. Slottet har funnits sedan 1500-talet, och idag används det som residens av Sveriges kungar.
  • Uppsala domkyrka: En fantastik vacker katedral i Uppsala, kyrkan är av gotisk stil och byggdes under 1400-talet.
  • Fotografiska museet i Stockholm: Stilrent och snyggt museum som alltid har intressanta utställningar.
  • Moderna museet i Stockholm: Om du gillar modern konst är detta museum för dig.
  • Abisko nationalpark: Det är inte mycket som slår Sveriges natur, speciellt uppe i norr. Här finns den vackra nationalparken i Abisko.

Upplev Sveriges historia

Att ta en närmare titt på dessa platser är en perfekt aktivitet att göra, själv eller tillsammans med någon. Det är alltid intressant att lära sig lite mer om Sveriges historia. Här kan du även hitta artiklar om modernare ämnen. Hos headbang.nu får du intressant aktuell läsning. Utöver de nämnda historiska platserna finns det en annan plats i Sverige som är värt att besöka, nämligen Birka.

Historien om Birka

Birka är en av de mest kända vikingastäderna och ligger på ön Björkö i Mälaren. Birka var en handelsplats och en mycket viktig del av den vikingatida kulturen. Staden grundades år 830 av kung Anund, och under dess storhetstid bodde det cirka 3000 människor i Birka. Under 1000-talet började staden att förfalla, och år 1042 lades den helt ned. Idag finns det ett museum på platsen som berättar om Birkas historia, och du kan även se resterna av de gamla byggnaderna.

Sverige är ett land med mycket intressant historia. Vi har några av de vackraste platserna i hela världen, pressnytt.se här finns något för alla.