Trevliga museum att besöka i Stockholm 

Även om det är många av oss som fortfarande drömmer oss tillbaka till sommaren så är det svårt att undkomma att hösten är här i full kraft. Men till följd av detta så är det också högsäsong för museum. Oavsett om du bor i Stockholm eller bara är på besök så finns det en hel del olika museum som beror Svensk historia. 

Stockholm kryllar av olika museum att besöka och för en historieälskare så är det lätt hänt att man blir överväldigad. I den här texten kommer vi att dela med oss av några bra tips om du vill ha snabb inspiration, men det finns många fler att välja bland om man tar sig tiden att undersöka. Om du är ute efter fler tips för hösten så kan du besöka rebeccaochvannesa.se 

Vasamuseet 

Vasamuseet är någonting tämligen unikt för Sverige och är det bästa stället att få uppleva ett gammalt krigsfartyg. I lokalen på Djurgården så har man placerat regalskeppet Vasa på full display och det är oerhört mäktigt att se skeppet i sin (nästintill) fulla prakt. Här får man se skeppet och även olika föremål som hittades i samband med bärgningen. Detta är ett museum som passar mycket väl att besöka ensam eller med barn och här krävs det oftast bara några timmar för att hinna se allting som man vill uppleva.

Livrustkammaren 

Livrustkammaren ligger i lokaler under kungliga slottet och för den som tycker om Svensk historia så är detta himmelriket. Här har klenoder, rustningar, kläder och mycket annat från Sveriges kungligheter. Precis som med Vasamuseet så kan detta passa perfekt att besöka med barn och är någonting som är väl värt att kika närmare på. Du kan få mer info kring andra roliga aktiviteter i Stockholmsområdet. Precis som med Vasamuseet så räcker det oftast med en eftermiddag när man besöker Livrustkammaren för att känna att man har sett allting som man vill se under sitt besök. 

Nordiska museet 

Nordiska museet, också beläget på Djurgården, är en oerhört imponerande byggnad och innehåller föremål och berättar om hur människor i Norden levt sedan början av 1500-talet fram tills nu. Här finns det mycket att se och göra och det är inte ovanligt att man känner att en dag inte räcker till för att ta in hela upplevelsen. Här finns det dessutom trevliga restauranger man kan äta på för att fylla med på med energi under dagens gång. Om du vill ha mer tips och artiklar som liknar den här texten så är det bara att besöka carinne.nu.