”Det sitter i väggarna” lever vidare

Antikexpert Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg. Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Antikexpert Rickard Thunér och byggnadsantikvarien Erika Åberg. Foto: Maria Rosenlöf/SVT

SVT har i dag beslutat att inte pausa programmet Det sitter i väggarna under 2021, vilket tidigare meddelats. Detta på grund av en stor mängd tittarreaktioner.

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för Det sitter i väggarna, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

– Det känns överrumplade och fantastiskt med så engagerade tittare, säger programledaren Rickard Thunér till Nättidningen Svensk Historia.

Det sitter i väggarna planeras att sändas någon gång under 2021.

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen, säger SVT:s programchef Micael Lekberg.

(2020-10-20)

Se även Erika Åberg är Årets byggnadsvårdare (2020-10-05)