Hitta bästa lånet enkelt

Ibland händer det saker i livet som man kanske inte hade räknat med och de kan vara svåra att lösa utan hjälp. Om händelsen innebär oförutsedda utgifter kan det hända att man inte har råd att betala för dem utan ett lån. Ett lån kan verka skrämmande för många speciellt om man inte har lån sedan tidigare.

När man väl har bestämt sig för att ta ett lån så är det viktigt att man får ett lån med bra villkor och så låga kostnader som möjligt. Man bör därför jämföra långivare med varandra då det ibland kan vara ganska stora skillnader. Om man tycker det är klurigt att göra det själv kan man ta hjälp av någon av de bästa låneförmedlare som finns. 

Fördelar med låneförmedlare

När man tar hjälp av en låneförmedlare så är en stor fördel att det bara görs en kreditupplysning på den som vill låna pengar. Om man istället söker lån själv hos de olika bolagen så görs det en kreditupplysning hos varje långivare. Det är aldrig bra att ha många kreditupplysningar och man bör därför undvika det så långt det är möjligt.

Det kostar inget att be om lån genom en låneförmedlare och man förbinder sig inte till någonting. Man skickar helt enkelt in en ansökan till låneförmedlaren som sedan skickar ut den till de långivare de har samarbete med. I låneansökan får man bland annat uppge vilket lån man önskar och vilka inkomster man har.

Därefter får man offerter från de långivare som kan tänka sig att låna ut pengar. I offerterna framkommer lånets kostnader och villkor och man kan lätt jämföra dem med varandra.

Tänk på det här

När man jämför lån med varandra så är det bra om man vet vad det är man ska titta efter. Det nämns två räntor när man pratar om lån, den nominella räntan och den effektiva räntan. Den nominella räntan är den ränta som långivaren tar ut för lånet och den berättar hur mycket man ska betala varje månad och år. 

När man ska jämföra lån med varandra så är det dock den effektiva räntan man ska titta efter. Den är lite högre än den nominella och det är därför långivarna brukar göra reklam för sina lån med den nominella räntan. Den effektiva räntan talar nämligen om lånets kostnader inklusive andra avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift. Den här räntan är alltså den mest rättvisa bilden av vad lånet kommer att kosta.