Ny säsong av Det sitter i väggarna under inspelning

Erika Åberg och Rickard Thunér från 2022 års säsong av Det sitter i väggarna. Foto: SVT

Erika Åberg och Rickard Thunér från 2022 års säsong av Det sitter i väggarna. Foto: SVT

Just nu pågår inspelning av Det sitter i väggarna med byggnadsantikvarien Erika Åberg och antikexperten Rickard Thunér. Den nya säsongen ska sändas i SVT senare i år.

Det första avsnittet spelades in i Strängnäs och därifrån åkte teamet till Varberg för att spela ytterligare ett av de sex avsnitten.

”Första inspelningsdagen på en ny säsong av Det sitter i väggarna – och OJ vad vi är laddade!! Är ni?”, skrev Erika Åberg på Instagram.

I programmet hjälper Erika Åberg och Rickard Thunér nyfikna ägare att lära känna sitt hus och dess förflutna. Thunér guidar oss genom de levnadsöden som en gång utspelat sig i bostaden och Åberg reder ut husets byggnadshistoria. Hon hjälper dessutom ägarna att restaurera något i bostaden.

Det sitter i väggarna sändes första gången 2015. År 2020 meddelade SVT att serien skulle läggas ned eftersom programchefen i stället ville satsa på yngre tittare. Efter en stor mängd tittarreaktioner ändrade sig SVT och lät det populära programmet leva vidare. Årets säsong blir den nionde.

Förra året besökte programmet Gärde i Brunflo, Markims Bergby i Vallentuna, Missionshuset i Faringe, Wallnerska villan i Kristinehamn, Vreta gård i Tumba och Börsgården i Rättvik. De sex avsnitten sågs av i genomsnitt 1,1 miljoner tittare.

(2023-03-05)

Se även Dags för säsong 8 av Det sitter i väggarna (2022-08-15)