Sanningen om Felix Kersten

Felix Kersten är mest känd som Himmlers livläkare under perioden 1939 till 1945. Samtidigt är han en person som det råder olika åsikter om. Hans son Arno har publicerat en bok som bygger på Felix Kerstens dagböcker. Men vem var Felix Kersten egentligen? Vilken är sanningen bakom hans egna utsagor?

Med boken Det omöjliga som blev möjligt presenterar Carina Åström sanningen om Felix Kersten. Hon har grävt djupt i riksarkivet samt i Felix Kerstens dagböcker. För första gången har en utomstående forskare kunnat ta del av helheten i Kerstens dagböcker. Fram tonar en sanning som inte är behaglig för alla inblandade.

Nyligen sändes TV-dokumentären om de s.k. ”Warszawasvenskarna” som räddades mycket tack vare Felix Kersten. Han spelade också en viktig roll i De Vita bussarna och i SS-ledaren Himmlers hemliga förhandlingar med judiska ledare. I den här boken presenteras givetvis allt detta, men med många hittills okända fakta.

Carina Åström:
Det omöjliga som blev möjligt. Sanningen om Felix Kersten. De vita bussarna, Warszawasvenskarna och de svenska myndigheterna
Vaktel Förlag
Utkom 2020