Vilka kryptovalutor är bäst?

Marknaden inom kryptovalutor är väldigt stort. Men även om det handlar om en avancerad industri, har alla fortfarande möjlighet att lära sig hur blockkedjeteknik fungerar. Tack vare detta kan vem som helst kan starta sin egna kryptovaluta, bara man fördjupar sig i tekniken och hur den fungerar. Idag finns det över 2,000 olika kryptovalutor på marknaden.

Eftersom det finns så många digitala valutor idag, kan det vara intressant att veta vilka kryptovalutor som är på toppen. Det finns några märkvärdiga kryptovalutor som är populärast och som ofta används för betalningar hos olika återförsäljare. Så, vilka kryptovalutor är bäst?

Bitcoin och Ethereum har från början varit de största kryptovalutorna. Men det finns även många andra kryptos som klättrat sig upp, men kryptovalutor som dessa brukar gå upp- och ner i både värde och popularitet.

Vilka är de mest populära kryptovalutorna?

För att ha koll på vilka som är de mest populära kryptovalutorna, kan du använda handelsplattformar som biticodes för att ha koll på topplistan. Här har du dessutom möjlighet att köpa- och sälja olika kryptovalutor, antingen för att investera i krypto eller för att handla med dem och förhoppningsvis gå i vinst.

De mest populära kryptovalutorna som finns på marknaden idag är:

  • Bitcoin
  • Ethereum (Ether)
  • Litecoin
  • Ripple XRP
  • NEO
  • IOTA

Bitcoin är fortfarande på toppen

Det var Bitcoin kryptovaluta som startade hela kryptomarknaden. Den lanserades 2009 och har sedan dess vuxit sig upp i enorma värden. Det högsta Bitcoin värde som kryptovalutan har legat på är hela 600,000 SEK. Detta är mer än en halv miljon svenska kronor för en enda Bitcoin. Blockkedjetekniken lanserades dessutom samtidigt som Bitcoin lanserades.

Bitcoin skapades som en annan utväg till fiatvalutor. Vem skapade Bitcoin? Namnet på antingen den person eller grupp som skapade Bitcoin kallas för Satoshi Nakamoto, men den riktiga identiteten på denna person eller grupp är fortfarande okänd.

Ethereum ligger tätt efter i topplistan

Ethereum brukar nästan alltid ligga på andraplats. Denna kryptovaluta fungerar på ett helt annorlunda sätt än vad som sägs vara den bästa kryptovalutan Bitcoin.

Ethereum är egentligen ett namn på plattformen av blockkedjeteknik och Ether är namnet på själva kryptovalutan. Denna blockkedje plattform fungerar för smarta kontrakt. Ethereum används också för att skapa dApps, som är decentraliserade applikationer. Det kan handla om allt mellan applikationer för spel, till ICOs (Initial Coin Offerings). Det är helt enkelt kryptomarknades motsvarighet till börsnoteringar eller crowdfunding.

Ether är menad att användas som en valuta inom denna plattform, men det går även att handla Ethereum för att sälja- eller köpa under upp- eller nedgångar. Ether är känd som en kryptovaluta för verktyg.

Litecoin och Ripple XRP följer efter

Bitcoin har en dominerande rival och det är Litecoin. Det är också ett möjligt alternativ till fiatvalutor. Skaparna av Litecoin ville att det digitala myntet skulle kunna användas för att köpa eller sälja tjänster och varor, både online och fysiskt.

En fördel med Litecoin är dess snabba transaktioner. Här använder de ett P2P nätverk och överföringarna är mycket snabbare än när man använder Bitcoin.

Ripple XRP kan sägas vara en rival för Ethereum. Båda är kryptovalutor som är skapade till verktyg och plattformar online. Men eftersom dessa valutor fungerar på olika plattformar, går det egentligen inte direkt att säga att dem är rivaler.

Sedan start har Ripple RXP stöds av banker och transaktionerna inom Ripple plattform har genomgått en stadig växt sedan lanseringen.