Börje Salming och Agneta Sjödin släktforskar i TV i höst

Vem tror du att du är?

Var ifrån kommer du, egentligen? Och vilka berättelser, livsöden och familjehemligheter finns i just ditt släktträd? Det ska fler svenska kändisar få utforska när det klassiska släktforskningsprogrammet Vem tror du att du är? återvänder för en ny säsong på discovery+ och Kanal 5. Bland de medverkande ser vi bland annat Börje Salming och Agneta Sjödin.

Det blev omedelbar tittarsuccé när det klassiska släktforskningsprogrammet och SVT-långköraren Vem tror du att du är? fick premiär hos Discovery Networks hösten 2021. Hundratusentals satt bänkade när Felix Herngren, Carolina Gynning, Johan Ulveson, Linnea Henriksson, Maria Lundqvist och Markus Aujalay gav sig ut på sina släktresor runt om i Sverige och tillbaka i tiden.

När en ny säsong går upp till hösten kommer publiken få följa bland annat Agneta Sjödin och Börje Salming när de i möten med släktforskare och experter får ta del av alla de starka berättelser och gripande livsöden som är del av deras ursprung. De medverkande får inte bara besöka historiska miljöer utan även leva sig in i sina släktingars tillvaro genom att prova på yrkesroller, tidsenliga kläder och uppleva allt från vardagliga levnadsförhållanden till omvälvande livssituationer.

– Det har varit otroligt spännande att få göra den här tidsresan. Inte bara för mig utan för hela släkten, säger Agneta Sjödin till Nättidningen Svensk Historia.

Agneta Sjödin, med rötterna i Hälsingland, berättar att hon tidigare mest haft koll på händelser ur de närmaste generationernas liv – inte så långt tillbaka i släkthistorien som hon nu har kommit genom sin medverkan i Vem tror du att du är? Men resultatet vill produktionsbolaget inte att hon ska avslöja i förväg, det får vi se på TV först i höst.

– Det är väldigt roligt att få förvalta och förnya det är programmet tillsammans med Warner och vi ser mycket fram emot en ny säsong. Det kommer bli personligt, spännande, omtumlande och många skratt och tårar, säger Mattias Askergren, exekutiv producent på Discovery Networks.

Vem tror du att du är? produceras av Warner Bros ITVP och har planerad premiär till hösten 2022 på discovery+ och Kanal 5.

(2022-04-12)

Se även Ny säsong av Vem tror du att du är? (2021-08-15)