Din nya hobby – svensk historia

När svensk historia är din nya hobby kan du läsa mer om hur Sverige blev till och se alla de häftiga saker som har hänt i landet under åren. Svensk historia är mycket intressant och det finns massor av spännande saker att lära sig. Dessutom kan du använda dina nya kunskaper för att imponera på dina vänner och familj!

Vad vi alla har för olika hobby skiljer sig åt rejält. Hobby är en fritidssysselsättning som utförs som avkoppling eller för nöjes skull, till skillnad från ett yrke som utförs för försörjning. En del tycker om paf casino och har det som sin favorit hobby. Andra älskar att vara pålästa inom historia.

Historieböcker

Det finns många olika saker du kan läsa om när det gäller Svensk historia.  Hitta en eller två böcker att börja med.  Kanske vill du läsa om hur Sverige blev ett kungarike, eller om de stora vikingarna som var så fruktade? Eller så kan du fördjupa dig i senare historia och lära dig mer om Gustav Vasa och hans tid. Oavsett vilken period av svensk historia du är intresserad av, det finns mycket att upptäcka!

När du har börjat studera och lärt dig mer om svensk historia kommer du inse att det finns mycket mer än bara det som du har hört om. Svensk historia är full av intressanta personligheter, platser och händelser. Lära dig mer om dessa så kommer du att få en bättre uppfattning om hur Sverige har blivit till det land det är idag.

Det finns många olika sätt att lära sig om Svensk historia. Man kan läsa böcker, titta på filmer och dokumentärer eller gå på museer. Ett annat bra sätt är att besöka platser som har en intressant historia.

Förslag på platser att besöka: 

– Gamla stan i Stockholm: Gamla stan är en av de mest historiska platserna i Stockholm. Det är här som du hittar Stockholms slott och Storkyrkan. Du kan också ta en guidad tur runt gamla staden för att lära dig mer om dess historia.

Drottningholm slott: Drottningholm slott är ett UNESCO världskulturarv område som ligger utanför Stockholm. Slottet har funnits sedan 1600-talet och är kungliga familjens officiella residens.

– Vasa museet: Vasamuseet är ett av Stockholms mest populära museer. Det är här du kan se det kungliga skeppet Vasa som sjönk på sin jJungfruresa 1628.

– Uppsala domkyrka: Uppsala domkyrka är Sveriges största kyrka och den tredje äldsta kyrkan i Skandinavien. Kyrkan är känd för sin unika design och dess historiska betydelse.

Det finns alltså massor av intressanta platser och saker att lära sig om Svensk historia.

Svensk historia är ett spännande ämne och det finns mycket att lära sig. När du väl startat din historia resa genom att läsa några bra böcker och besöka spännande platser kommer du att bli en expert på svensk historia rätt snabbt.