Karin Grönvall blir ny riksbibliotekarie

Karin Grönvall. Foto: Eric Eskilsson/KB

Karin Grönvall. Foto: Eric Eskilsson/KB

Karin Grönvall har utsetts till riksbibliotekarie och chef för Kungl. biblioteket. Grönvall tillträder sin tjänst den 19 augusti.

– Jag är glad att Karin Grönvall har tackat ja till att bli ny riksbibliotekarie. Karin är en erfaren chef med en gedigen biblioteksbakgrund. Med hennes erfarenhet från flera högskolebibliotek är hon väl rustad för att ta Sveriges nationalbibliotek in i framtiden, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.

Karin Grönvall är i dag anställd som överbibliotekarie på Sveriges lantbruksuniversitet där hon varit anställd sedan 2015. Hon har en gedigen biblioteks- och chefsbakgrund bland annat som bibliotekschef vid Södertörns högskola och som avdelningschef vid Karolinska institutets universitetsbibliotek.

Kungl. biblioteket är Sveriges nationalbibliotek. I deras roll ligger att främja relationen mellan forskning och det omgivande samhället och de ska även stärka samverkan inom det allmänna biblioteksväsendet. Kungl. biblioteket ska presentera en heltäckande bild av historiskt, nutida och framtida material som kan användas för modern och framtida forskning.

(2019-05-16)