Museiguiden 2016 även som app

Museiguiden app

På land, i luften och ute på havet – nästan överallt finns ett arbetslivsmuseum med fokus på gårdagens teknik, dofter, ljud och spännande berättelser av människor från förr. Nu lanseras en ny app som gör historien än mer lättillgänglig genom modern teknik.

Museiguiden är en marknadsförings- och informationsskrift över arbetslivsmuseer i Sverige. I årets upplaga får man en presentation av 443 arbetslivsmuseer. Varje museum presenteras med en bild, text, öppettider och kontaktuppgifter. Guiden innehåller även en artikel om utmärkelserna Årets Arbetslivsmuseum och Årets Arbetsmyra samt annonser. Museiguiden finns att hämta bland annat på dessa arbetslivsmuseer, i turistbyråer och turistbyråställ runt om i landet.

”Museiguiden har varit en omtyckt och efterfrågad skrift under många år. I år lanserar vi dessutom Museiguiden som app för att underlätta för fler att upptäcka vårt kulturarv och våra arbetslivsmuseer. Informationen i appen ger vägledning om utbud och upplevelser, både i närheten och över hela landet”, skriver Arbetets museum som producerar Museiguiden tillsammans med Arbetslivsmuseernas Samarbetsråd.

Appen Museiguide finns gratis i App Store och i Google Play.