Populär Historia nominerad till Kunskapspriset

Tidningen Populär Historia är nominerad till Kunskapspriset för år 2005. Priset, på 250 000 kronor, delas ut av Nationalencyklopedin. Populär Historia deltar i kategorin Näringsliv i vilken Nättidningen Svensk Historia fick Kunskapspriset förra året.

– Vi är jätteglada över att ha gått till final i Kunskapspriset, inte minst eftersom vi nominerats av en läsare. Vi har över 100 000 läsare, och väldigt många av dem är verkligen engagerade i ämnet och i tidskriften, säger chefredaktör Magnus Bergsten.

Efter en öppen nominering från hela Sverige kommer en pristagare i var och en av fem kategorier att få dela på en total prissumma av 1,25 miljoner kronor. Pristagarna offentliggörs vid en gala den 19 oktober i Stockholms stadshus, med kronprinsessan Victoria som prisutdelare.

Kunskapspriset instiftades av Nationalencyklopedin år 2002. Syftet är att stimulera och uppmuntra nytänkande i kunskapssamhället. Alla svenskar kan nominera och bli nominerade till priset, oavsett utbildning, ålder, etnicitet eller annan tillhörighet. Priset kan delas ut till en enskild person, en grupp eller en verksamhet.

– Det känns också hedrande att tidskriften nu uppmärksammas just som kunskapsspridare. Ett av målen med den är att vara folkbildande, säger Magnus Bergsten.

(2005-09-21)