Röhsska museet öppnar i februari

Ingången till Röhsska museet. Foto: Röhsska museet

Foto: Röhsska museet

Den 23 februari 2019 öppnar Röhsska museet i Göteborg återigen. Det blir tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning och de innefattar både nyförvärv och historiskt storslagna föremål i samlingen.

– Det känns väldigt bra att nu äntligen ha ett öppningsdatum och vi ser verkligen fram emot att få välkomna besökare till Röhsska museet igen, säger Nina Due, chef för Röhsska museet.

Förutom de nya utställningarna har museet också byggt ett stort pedagogiskt program för barn och unga, en ny tillgänglighetsanpassad entré med hiss från gatuplan, ny foajé och kapprum på entré- och källarplan.

Den nya basutställning innehåller konsthantverk som berättar om mötet mellan Norden och Östasien. Här samsas föremål från en av Europas äldsta museisamlingar med samtida formgivning. Utställningen visar exempel på hur mötet mellan Norden och Östasien än idag genererar nyskapande form.

Invigningen kommer pågå i flera dagar med start lördagen den 23 februari. ”Invigningsprogrammet har sin utgångspunkt i de aktuella utställningarna där museets personal och samarbetspartners kommer hålla visningar löpande för att ge besökarna fördjupning från flera olika perspektiv”, skriver Röhsska museet.

– När Röhsska museet åter öppnar dörrarna är det med ny energi och ett tydligt budskap om att design finns överallt och angår oss alla. Den grundläggande ambitionen med museets utställningar och publika program är att ge besökaren en insikt i begreppet design och den påverkanskraft design har för vår gemenskap, säger museichefen Nina Due.

(2018-11-22)