Säsongsstart för Det sitter i väggarna

Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér i "Det sitter i väggarna". Foto: SVT

Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér i ”Det sitter i väggarna”. Foto: SVT

Måndagen den 12 augusti är det premiär för den 5 säsongen av SVT:s ”Det sitter i väggarna”. Nytt för i år är att antikexperten Rickard Thunér, känd från Antikrundan, ersatt historikern Christopher O’Regan som programledare tillsammans med byggnadsantikvarien Erika Åberg.

Det första avsnittet handlar om den gamla nedlagda järnvägsstationen i Hybo – ett av Sveriges bäst bevarade stationshus utvändigt och en gång i tiden var det en av Hälsinglands mest betydelsefulla järnvägsstationer. Erika Åberg hjälper den nyblivne ägaren att återställa den gamla biljetthallen till 1930-talsanda och river väggar på jakt efter gamla spår. Rickard Thunér gräver fram de stinsar som bott i huset och de levnadsöden som utspelats vid denna en gång så livligt trafikerade plats.

Den femte säsongen av ”Det sitter i väggarna” består av sex delar som kommer att sändas på måndag klockan 20.00 och även går att se i SVT Play. I kommande avsnitt besöks bland annat mjölnarbostaden i Nykvarn, förskolan Malmgården på Reimersholme i Stockholm och Berzeliusgården i Väversunda.

(2019-08-12)