Stockholms stadsmuseum håller stängt ännu längre

Stockholms stadsmuseum från ovan. Foto: Stadsmuseet

Foto: Stadsmuseet

Öppningen av Stadsmuseet i Stockholm har skjutits fram ytterligare och museet kommer inte att öppna förrän den 18 januari 2019.

– Vi måste senarelägga öppnandet av Stadsmuseet vid Slussen. Det beror på att renoveringsarbetet tagit längre tid än beräknat då det är komplicerat och svårt att kombinera moderna funktioner med ett gammalt hus från 1600-talet, säger Ann-Charlotte Backlund, stadsantikvarie och Stadsmuseets företrädare i styrgruppen för renoveringen av huset.

– När vi öppnar igen i januari välkomnar vi stockholmarna till ett museum med plats för dubbelt så många besökare som tidigare, säger museichefen Sara Claesson.

En helt ny utställning ska visa Stockholms historia från år 1527 fram till i dag. Här ska besökarna få möta människor, händelser och miljöer som tillsammans berättar om stadens utveckling. ”Du får följa med på en hisnande resa från en liten plats i norra Europas utkant till en urban, skandinavisk metropol. Vi tar dig från stormaktsdrömmar till förortspunk via rännstensromantik, ölhallar och folkhemsideal”, skriver stadsmuseet.

När Stockholms stadsmuseum stängde för renovering i januari 2015 beräknades att det skulle öppna igen under våren 2017.

(2018-07-16)