116 hus i Linköping

I boken 116 hus i Linköping följer läsaren Gunnar Elfström, intendent i Gamla Linköping, och Göran Billeson, fotograf på Östgöta Correspondenten, på deras strövtåg i staden.

”Urvalet av byggnader har inte varit så enkelt att göra, men det är ändå lätt att förklara”, säger författarna. ”Vi har helt enkelt valt bland hus som vi själva tycker är intressanta och roliga att berätta om och som vi hoppas ska göra även läsarna så intresserade att de går man ur huse för att ta en närmare titt på dem!

Under arbetet med boken har vi lärt oss mycket nytt om byggnaderna och deras historia men också om alla de entreprenörer, arkitekter och byggmästare som på olika sätt har bidragit till den stadsbild vi nu kan glädjas åt. Vi tror att våra läsare, precis som vi själva, kommer att häpna över den kunskap och de visioner dessa personer ger prov på i stadens arkitektur och som vi gör vårt bästa för att belysa i text och bild.

Det skulle glädja oss mycket om vi med vår bok kunde ge ytterligare näring åt dagens stora intresse för arkitektur och stadsmiljöer- och för det fortsatta tillskapandet av ändamålsenliga och vackra hus i Linköping!”

Gunnar Elfström & Göran Billeson:
116 hus i Linköping. Byggnaderna berättar
Förlaget Futurum
240 sidor, inbunden, illustrerad.
Utkom 2000