Finn din släkt i källor och på nätet

Indelta soldater, adelskvinnor, valloner eller torpare – hur ser släkten ut? Hur tar man reda på varifrån man kommer?

Finn din släkt är en lite annorlunda bok om släktforskning. För nybörjaren finns tips och råd om hur man kommer igång, liksom presentation av de vanligaste källorna. Här finns också som en röd tråd genom hela boken information om hur man använder nätet i dagens släktforskning och ett stort antal länkar och tips om olika databaser som finns tillgängliga. Det handlar också om andra länder, vilka källor och vilken typ av material som finns tillgängligt, och vad som inte finns.

Finn din släkt är också inspirationsläsning. Här berättas om familjetraditioner i Östasien, här finns kuriosa om svenska kändisar i världen, exempel på slumpens roll i släktforskarens vardag och mycket annat.

Idén till boken kommer från en artikelserie i Svenska Dagbladet där flera av texterna tidigare publicerats. Här har texterna samlats och satts in i ett sammanhang tillsammans med nyskrivet material.

Författarna Ulf Berggren och Elisabeth Thorsell, redaktör för Släkthistoriskt Forum är båda släktforskare med lång erfarenhet, och har tidigare publicerat flera böcker.

Elisabeth Thorsell & Ulf Berggren:
Finn din släkt! I svenska och utländska källor – och på nätet
Svenska Förlaget
152 sidor, inbunden
Utkom 2000