Anders Lundin gör historisk podd

Anders Lundin är tillbaka. Efter Robinson och Allt för Sverige fortsätter han att driva sin passion han haft med sig sedan sin tid som lärare – nämligen historia. Den 14 februari var det premiär för premiär för podden Folkets historia på Spotify.

– Vi behöver kultur och kunskap om vår historia mer än någonsin, säger Anders Lundin.

Folkets historia görs tillsammans med produktionsbolaget Hildurs som producerar ett avsnitt i veckan året ut. Ett program i månaden görs i samarbete med Nordiska museet. Podden innehåller nyskrivet drama, en fast skådespelarensemble och historiska experter med Anders Lundin som programledare. Alla historier är baserade på sanna händelser och personer.

– De flesta av oss har inte förfäder som är kungar eller grevar, utan snarare bönder och hantverkare. Jag vill berätta vår historia. Hur var det att var en vanlig gubbe på 1600-talet, säger Lundin.

I Folkets historia kommer vi att få möta människor som älskar, hatar och hoppas. Vi får höra bödeln från Los, stataren Hulda som blev hemmansägare, konstnären Lars som dog i aids och Anders från Växjö som överlevde alla nordiska krigen.

Åren 2020-2022 gjorde Anders Lundin historiepodden Svenska folkets historia.

(2024-02-21)

Se även Anders Lundin leder podd om svenska folkets historia (2020-06-17)