Årets bok om svensk historia till alla riksdagsledamöter

Årets bok om svensk historia från 2010, Invandrarna som byggde Sverige av Anders Johnson, ges ut i uppdaterat nytryck av Centrum för Näringslivshistoria och Dialogos Förlag. Inför höstlovet har den just delats ut till Sveriges alla 349 riksdagsledamöter.

Invandrare har under alla epoker sedan medeltiden, i alla delar av Sverige och inom alla samhällsområden haft stor betydelse för Sveriges utveckling. Deras historia berättar Anders Johnson i boken Invandrarna som byggde Sverige, vilken när den först gavs ut 2010 med titeln Garpar, gipskatter och svartskallar, utsågs till Årets bok om svensk historia av Nättidningen Svensk Historias läsare.

Boken finns nu i en uppdaterad upplaga, utgiven av Centrum för Näringslivshistoria och Dialogos Förlag. Den lyfter fram och levandegör en många gånger försummad del av Sveriges historia.

Bland annat därför har den just delats ut till Sveriges alla riksdagsledamöter.

Invandrarna som byggde Sverige berättar om entreprenörer, företagsledare, uppfinnare, konstruktörer, konstnärer, vetenskapsmän och politiker. Det är en bok om välkända svenska företag som Bonniers och Gleerups, Cloetta och Marabou, Expressen och Göteborgs-Posten, Felix och Findus, Höganäs och Perstorp, samt Handelsbanken och Sparbanken.

(2015-10-23)