Livrustkammaren erbjuder gratis visningar för äldreboenden via Skype

Gustav III:s uniform. Foto: Livrustkammaren

Gustav III:s uniform. Foto: Livrustkammaren

Nu erbjuder Livrustkammaren en ny möjlighet för alla på äldreboenden och dagverksamhet att ta del av museet via Skype. Livrustkammarens pedagoger tar med tittarna genom utställningen och visar kungliga minnen genom den svenska historien. Från Gustav Vasa till Bernadotte. Man visar föremål som direkt kan knytas till kungar, drottningar och kända händelser som slaget vid Lützen eller Gustav III:s maskeradbal.

– Vi vet att historieintresset är stort i alla åldrar och genom att erbjuda gratis digitala visningar via Skype vill vi i dessa tider erbjuda de på äldreboenden och dagverksamhet en inspirerande visning i vårt fina museum. Våra museipedagoger är kunniga berättare och har lång erfarenhet av att arbeta digitalt. På så sätt får även de som kanske också i vanliga fall har svårt att besöka museet, tillgång till vårt gemensamma kulturarv, säger museichefen Malin Grundberg.

Som många museer håller Livrustkammaren håller nu tillfälligt stängt med anledning av coronaviruset till och med den 14 april och hälsar alla historieintresserade välkomna att ta del av det digitala utbudet på hemsidan och i sociala medier.

(2020-03-25)

Se även Coronaviruset stänger museer (2020-03-19)