Nio kändisar släktforskar i TV i höst

Foto: discovery+

I september är det återigen dags för släktforskningsprogrammet Vem tror du att du är? på Kanal 5. Agneta Sjödin och Börje Salming var de första namnen som avslöjades. Nu står det även klart att Niklas Ekstedt, Cecilia Frode, Krister Henriksson, Jill Johnsson, Lars Lerin, Marianne Mörck och Petter gör dem sällskap i den nya säsongen.

I Vem tror du att du är? får publiken följa kändisar när de i möten med släktforskare och experter får ta del av alla de starka berättelser och gripande livsöden som är del av deras ursprung. De medverkande får inte bara besöka historiska miljöer utan även leva sig in i sina släktingars tillvaro genom att prova på yrkesroller, tidsenliga kläder och uppleva allt från vardagliga levnadsförhållanden till omvälvande livssituationer.

– Jag har många gånger funderat på min musikaliska bakgrund. Var kommer sångrösten och det kreativa arvet ifrån och från vilken av mina föräldrars sida? Kanske från båda sidor? Jag som alltid älskat Dalarna. Bor det kanske en liten dalkulla i mig och finns det en anledning till att jag alltid älskat Norrland? Kan jag rent av ha någon tråd till min fästmans Jämtland? Den här resan har slutit många spännande cirklar och jag är så tacksam, säger Jill Johnsson.

– För mig var det här en otrolig resa då jag i stort sett inte vet speciellt mycket om mina rötter, bara vissa fragment så för mig föll många bitar på plats, säger Petter Askergren.

– Det var en ynnest att få vara med i Vem tror du att du är? Att färdas bakåt i släktleden blir en påminnelse om hur vi alla är del av något större och hur allt hänger samman. Det är vackert och väldigt känslosamt, berättar Agneta Sjödin.

Vem tror du att du är? startade i Storbritannien 2004 och sågs av miljoner svenskar under nio säsonger på SVT. Förra året togs släktforskningsprogrammet över av discovery+ och Kanal 5 och under premiärhelgen sågs det av över en halv miljon svenskar.

– Det ska bli otroligt roligt att få visa den andra säsongen av Vem tror du att du är? för tittarna i höst. Det kommer bli personligt, spännande och omtumlande, med både skratt och tårar, säger den exekutiva producenten Mattias Askergren.

Vem tror du att du är? produceras av Warner Bros ITVP och har premiär den 14 september på discovery+ och Kanal 5.

(2022-08-22)

Se även Börje Salming och Agneta Sjödin släktforskar i TV i höst (2022-04-12)