Ny chef för Flygvapenmuseum

Noomi Eriksson, chef för Flygvapenmuseum. Foto: Åsa Johansson

Noomi Eriksson, chef för Flygvapenmuseum. Foto: Åsa Johansson

Den 1 januari 2019 tillträdde Noomi Eriksson som ny museichef för Flygvapenmuseum i Linköping. Eriksson , som är civilekonom, kommer närmast från en tjänst som direktör för styrning och planering i Sjöfartsverket, där hon under de senaste 10 åren har ingått i myndighetens ledningsgrupp och innehaft flera ledande befattningar.

– Jag är mycket glad över att ha kunnat rekrytera Noomi Eriksson som ny museichef för Flygvapenmuseum. Med sin gedigna erfarenhet av ledning och styrning och sitt personliga intresse för verksamheten, kommer Noomi att leda den strategiska utvecklingen av Flygvapenmuseum och samtidigt förvalta den fina verksamhet som museet bedriver på ett utmärkt sätt säger Magnus Hagberg, Överintendent för Statens Försvarshistoriska museer, där Flygvapenmuseum ingår.

– Det är med stor glädje jag tar mig an uppdraget som museichef för Flygvapenmuseum, vars verksamhet i högsta grad ligger i tiden, säger Noomi Eriksson och fortsätter:

– Jag ser verkligen fram mot att få bidra till att sprida kunskap om Flygvapnets historiska roll i samhället och tillsammans med mina kompetenta och engagerade medarbetare utveckla Flygvapenmuseum vidare.

Noomi Eriksson efterträder Mikael Parr som i december slutade efter 13 år som chef för Flygvapenmuseum.

(2019-01-18)