Ny chef för Postmuseum

Från den 1 oktober 2009 har Postmuseum en ny museichef. Olle Synnerholm har blivit tillförordnad chef sedan museets tidigare chef Gunnar Nordlinder har gått i pension.

Gunnar Nordlinder har efter 15 år som chef för Postmuseum valt att gå i pension vid 63 års ålder. Olle Synnerholm har arbetat som chef för museets föremålsenhet sedan 1990 och kommer som tillförordnad att leda Postmuseum fram till 1 januari 2012 då rekryteringen av en ny museichef kommer att vara avslutad.

Olle Synnerholm, tf chef för Postmuseum

Olle Synnerholm är född 1952 och har tagit en fil.kand. vid Stockholms universitet ibland annat historia, arkivkunskap och museikunskap. Tidigare har han arbetat på Nordiska museet och Röda korset. Hans stora intresse är historia och då speciellt mänskligt beteende genom århundradena.

– Jag ser Postmuseum som en viktig tjänst och inte en enbart en plats. Våra besökssiffror har ökat de senaste åren och vi kommer att se till att de fortsätter att öka även i fortsättningen. Museet ska vara en av de bästa i sitt slag och storlek, säger Olle Synnerholm.

(2009-10-02)