Ny museichef på Armémuseum

Stefan Lundblad. Foto: Anneli Karlsson

Stefan Lundblad. Foto: Anneli Karlsson

I december 2017 tillträder Stefan Lundblad som museichef på Armémuseum i Stockholm. Han kommer närmast från en anställning som stabschef på Statens maritima museer.

Stefan Lundblad är disputerad historiker med freds- och konfliktkunskap i sin universitetsutbildning. Närmast kommer han från en anställning som stabschef och ställföreträdande överintendent på Statens maritima museer. Under ett antal år har han också haft rollen som forskningschef på samma myndighet. Utöver sin museibakgrund har Stefan även arbetat som sakkunnig och som departementssekreterare på Kulturdepartementet.

– Med en bred erfarenhet av museiverksamhet, en relevant ämneskunskap och ett stort intresse för museets verksamhetsområde kommer Stefan både kunna axla den förvaltande rollen och leda en strategisk utveckling av museet. Jag är mycket glad över att kunna rekrytera en så gedigen och erfaren chef till Armémuseum, säger Magnus Hagberg, chef för myndigheten Statens Försvarshistoriska museer där Armémuseum ingår.

– Armémuseum är ett av Sveriges mest intressanta museer, med ett ämnesområde som är högaktuellt i dagens samhälle. Att få möjlighet att leda den verksamheten och kunna kombinera mina tidigare erfarenheter känns jättestimulerande. Jag ser verkligen fram emot att få utveckla verksamheten tillsammans med museets kompetenta och kunniga personal, säger Stefan Lundblad.

Fram till december 2017 då Lundblad tillträder är Carl Zarmén tillförordnad museichef.

(2017-08-25)