Så renoveras torp & gårdar

Så renoveras torp & gårdar är en handboken för alla som sysslar med gamla hus och som vill renovera med varsam hand och med gamla, traditionella metoder. Boken har funnits ända sedan 1970-talet och har successivt byggts ut till att bli en riktig bibel för alla som är intresserade av byggnadsvård. Under åren har den kontinuerligt uppdaterats, och även denna upplaga har reviderats med de senaste rönen.

Boken berättar åskådligt i text och bild om hur man vårdar och renoverar ett gammalt hus. Den går igenom huset från grund till tak, detalj för detalj, och behandlar även gamla tiders trädgårdar. Det krävs inga specialkunskaper för att följa bokens anvisningar och råd. Ett ofta återkommande är: gör bara de nödvändigaste reparationerna och använd om möjligt samma material och byggnadsteknik som när huset uppfördes. Då riskerar man inte att förstöra ett vackert hus, nött av tidens tand men med gamla unika detaljer bevarade.

Detta är den elfte utgåvan av Så renoveras torp & gårdar. Sedan den kom ut första gången 1973 har boken i senare omarbetade upplagor sålt i över 100 000 exemplar.

Författarna är välkända auktoriteter inom byggnadsvården med lång erfarenhet både av forskning inom äldre byggnadsteknik och av praktiskt arbete inom arkitektur och restaureringar.

Ove Hidemark, Göran Söderström, Elisabet Stavenow-Hidemark & Axel Unnerbäck:
Så renoveras torp & gårdar
Norstedts
Utkom 2017