Säsongspremiär för Vem tror du att du är?

Den 8 mars startar en ny säsong av släktforskningsprogrammet Vem tror du att du är? på Kanal 5 och Discovery+. Den här gången är det Carola Häggkvist, Björn Ferry, Christine Meltzer, Edward Blom, Ulla Skoog och Peter Magnusson som ska söka efter sina rötter.

I första avsnittet börjar Carola Häggkvist sin släktresa med att ta sig till Nynäshamn och mormor. Eftersom mormors far jobbade inom järnvägen utlovas ett fartfyllt äventyr. Christine Meltzer startar sin resa i Stockholm – släktens hemstad på farfars sida. Hon får höra en intressant historia om släktens framgång inom tobaksindustrin på Södermalm.

Häggkvist söker därefter på pappas sida där det dyker upp en spännande historia om en sjörövarkapten och en försvunnen förmögenhet. Peter Magnusson startar resan med farfar hotelldirektören. Meltzers släktresa fortsätter med farfars släkt som invandrade från Tyskland. Varför hamnade de i Göteborg?

I de senare avsnittet kommer även Edward Blom, Björn Ferry och Ulla Skoog att tillsammans med släktforskare få ta del av gripande livsöden som är del av deras ursprung.

Originalversionen av Vem tror du att du är? startade i Storbritannien 2004 och sågs av miljoner svenskar under nio säsonger på SVT. År 2021 togs släktforskningsprogrammet över av Kanal 5 och detta är tredje upplagan i det nya formatet.

Vem tror du att du är? kommer att sändas på onsdagar klockan 21.00 i Kanal 5 med start den 8 mars.  Serien streamas även på Discovery+.

(2023-02-25)

Se även Nio kändisar släktforskar i TV i höst (2022-08-22)