Stockholmarnas upplevelser av terrordådet samlas in

Lastbilen, som terroristen körde, fraktas bort under natten. Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0)

Lastbilen, som terroristen körde, fraktas bort under natten. Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia Commons CC-BY-SA-4.0)

Många människor drabbades direkt och på plats av terrordådet i centrala Stockholm den 7 april , men händelsen påverkar många fler. Inte minst den som bor i och runt om staden. Det är en händelse som var och en kommer att bära med sig. Dådet kommer att bli en del av berättelsen om Stockholm. Stockholms stadsmuseum och Stockholms läns museum ber nu stockholmarna att dela med sig av sina upplevelserna, som dokumentation för framtiden.

Tankar, minnen, bilder, samtal och inlägg på sociala medier kring händelsen är viktiga att bevara. Stadsmuseet och länsmuseet ber därför om privata fotografier, berättelser och konversationer i samband med dådet, för att spara dem för eftervärlden. Alla stockholmare är välkomna att bidra, oavsett om de bor, arbetar eller besökte staden vid tidpunkten. Man får även gärna vara med om man varit på annat ort och hade kontakt med någon närstående i staden om det fruktansvärda som inträffat.

Bilder som lämnats in blir offentliga och kan användas för framtida forskning. Man får vara anonym när man lämnar in berättelser. Skärmdumpar från Facebook kommer inte att göras offentliga utan bara sparas för forskning.

(2017-04-12)