SVT öppnar webbsajt för tittarnas egen historia

Vilken är din plats i historien? Det frågar Sveriges Television som nu lanserar webbsajten Din plats i historien där tittarna själva bidrar med historieskrivningen. I höst blir historierna till en programserie i SVT2 med Gunilla Kindstrand som programledare.

”Går du och bär på en historia om ett Sverige som var, eller ett Sverige som är – just nu? SVT:s webb- och TV-projekt Din plats i historien vänder sig till alla som vill vara med och förändra bilden av Sverige, förr och nu”, heter det i programbeskrivningen.

Din plats i historien

Din plats i historien bygger helt på tittarnas egen medverkan. På hemsidan kan alla som vill redan nu skicka in sin historia med utgångspunkt från en plats på Sverigekartan. Redaktionen väljer sedan ut ett antal berättelser som filmas för TV:

”Berättelserna kan egentligen handla om vad som helst, det viktiga är att de säger något om den plats och den tid där händelserna utspelade sig. Hemsidan för Din plats i historien blir en samlingsplats för historier och skrönor som säger något om vårt liv förr och nu, om platser och människor, händelser och ögonblick, sedda ur berättarnas synvinkel.”

Gunilla Kindstrand leder Din plats i historien

Gunilla Kindstrand leder Din plats i historien. Foto: Anna Clarén.

Programserien, som leds av Gunilla Kindstrand, blir i åtta halvtimmesavsnitt och är planerad att sändas i SVT2 i slutet av 2008.

(2008-05-28)