Vålnadernas historia

Bokomslaget

I Vålnadernas historia tar Magnus Västerbro sig an den västerländska spöktron och en av de största frågorna genom tiderna: har människan en odödlig själ? Resultatet är en bred historisk berättelse om tro och tvivel, över flera årtusenden. Vi möter de stora tänkarna och de ännu större personligheterna. Vi möter de sörjande, de skräckslagna, de skeptiska och de rena skojarna.

Västerbro utmanar våra föreställningar om hur människorna tänkte förr. De länge sedan döda har sällan framstått som mer levande. För den här boken handlar också om kärlek och den ofattbaraste av tankar, att våra nära och kära en dag ska vara borta för alltid.

Det här är en bok ”för både dem som älskar spökhistorier och för dem som på ett underhållande sätt vill få nya synvinklar och ompröva sin syn på historien och den västerländska kulturens framväxt”, skriver förlaget.

Magnus Västerbro är författare och journalist. Han har skrivit böckerna har skrivit flera hyllade böcker inom ämnet, bland annat Pestens år. Döden i Stockholm 1710 och Svälten. Hungeråren som formade SverigeSvälten belönades med Augustpriset 2018 och utsågs till Årets bok om svensk historia.

Magnus Västerbro:
Vålnadernas historia. Spöken, skeptiker och drömmen om den odödliga själen
Volante
Utkom 2019