Alla dessa stadsvandringar i Stockholm

Boken Alla dessa stadsvandringar i Stockholm tar dig med till det allra bästa som Stockholms innerstad har att erbjuda. Följ olika vandringarna – från lugnet på Djurgården till Drottninggatans intensiva liv – och lär dig mer om byggnader, författare, stadens historia och människor.

Anrika inredningsbutiker och namnkunniga krogar blandas med offentlig konst, litterära skyltar och spännande anekdoter.  Var har kända författare och stockholmare bott? Boken innehåller även mängder av kända och okända citat om Stockholm ur litteraturen av bland annat Stieg Trenter, Bellman, Harry Martinson, August Strindberg.

Alla dessa stadsvandringar i Stockholm innehåller fjorton promenader på Kungsholmen, Norr­malm, Östermalm, Södermalm och i Gamla stan. Varje stadsvandring börjar och slutar vid en tunnelbanestation.

Boken innehåller en blandning av fotografier, äldre bilder och utförliga kartor. Varje vandring har ett bihang med information om arkitekter, skulptörer och konstnärer till de olika byggnader och konstverk som du passerar. Alla dessa stadsvandringar i Stockholm är den fjärde, reviderade upplagan av stadsguiden.

Mattias Henrikson har tidigare skrivit flera Stockholmsguider, bland annat Alla dessa promenader i Stockholmstrakten och Alla dessa ut­flykter runt Stockholm. Han var även medförfattare till Kungar och drottningar i Sverige.

Mattias Henrikson:
Alla dessa stadsvandringar i Stockholm
Ordalaget Bokförlag
Utkom 2021