Det sitter i väggarna kommer tillbaka 2022

Programledarna Erika Åberg och Rickard Thunér. Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Programserien Det sitter i väggarna kommer tillbaka nästa år. Erika Åberg och Rickard Thunér står redo att ta sig an nya hus och historier och inspelning sker under våren 2022. Premiären är planerad till hösten samma år och SVT söker nu medverkande till den kommande säsongen.

– Jag blev överlycklig när jag fick beskedet om att det blir en säsong av Det sitter i väggarna även 2022! Jag vet att det finns många husägare som vill ha hjälp i byggnadsvårdandet och som är nyfikna på historien om sin bostad, så det känns fint att kunna fortsätta att hjälpa till. Hållbarhet och reflektioner över historien sitter i programmets DNA – och tittarnas engagemang visar att det är betydelsefullt, säger programledaren Erika Åberg

– Att våra tittare gick från ord till handling, kämpade för att hålla oss kvar och sedan verkligen har tittat på det vi har gjort visar hur starkt formatet är och hur väl det passar in i vår samtid. Snart får vi djupdyka i några nya hus och historier, kommenterar programledaren Richard Thunér.

– Publikens kärlek till programmet och publiksiffrorna för årets säsong visar verkligen vägen för ytterligare en säsong av Det sitter i väggarna. Det är härligt när historia, kultur och starka berättelser om oss människor förenas på det här sättet, säger Micael Lekberg, programchef SVT Malmö

Förra året meddelade SVT att Det sitter i väggarna skulle läggas ned. Då ville programchefen i stället satsa på yngre tittare.

– Serien har en stor dragkraft på den äldre tittarna men har varit lite svag bland yngre. Vi tittar hela tiden på vår största utmaning på SVT och det är att nå de unga tittarna, sa Lekberg då till Aftonbladet.

Efter en stor mängd tittarreaktioner ändrade sig SVT och lät det populära programmet leva vidare.

(2021-10-08)

Se även Det sitter i väggarna lever vidare (2020-10-20) och Dags för Det sitter i väggarna (2021-09-01)