Gata för gata runt Stockholm

Bokomslaget

Journalisten Michael Masoliver tar oss med till platser runt omkring Stockholm: Solna, Sollentuna, Upplands Väsby, Ekerö, Bromma, Rinkeby, Hässelby, Botkyrka, Alby, Hägersten, Skarpnäck, Huddinge, Farsta, Danderyd, Lidingö, Täby med flera. Läs om brottsplatser, författarhem, inspelningsplatser. Inspireras av utdrag ur Stockholmsskildringar: sångtexter, romaner, dikter – både gammalt och nytt.

Visste du att Bob Marley bodde i Bromma ett tag för att skriva musik? Eller att Hermann Göring var intagen på Långbro sjukhus för morfinberoende? Läs om Helikopterrånet i Västberga, Lasermannens härjningar i Djursholm och Hägersten samt om hur spionen Stig Bergling under en permission flyr från Sverige – från en lägenhet i Rinkeby.

Guiden inkluderar kartor där samtliga platser är markerade samt ett rikt bildmaterial i färg: fotografier, bokomslag, affischer, löpsedlar, porträtt och konstverk. Boken är indelad efter område och gatorna presenteras där i bokstavsordning. En bok att läsa hemma eller ta med sig på en upptäcktsrunda.

Michael Masoliver har bott i Vasastan i hela sitt liv och arbetar i dag som journalist. Han har tidigare skrivit Stockholm gata för gata – en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna.

Michael Masoliver:
Gata för gata runt Stockholm – en guide till brotten, böckerna, filmerna, musiken, personerna
Ordalaget Bokförlag
Utkom 2019