Jonas Sjöstedts memoarer

När Jonas Sjöstedt kandiderade till partiledarposten på hösten 2011 balanserade Vänsterpartiet på fyraprocentsspärren i opinionen. När han avgick 2020 var han Sveriges populäraste partiledare och partiet mer än dubbelt så stort.

Vägen dit var inte enkel. Den kantades av hårda förhandlingar, interna motsättningar och konflikter inför öppen ridå. Men också av vänskap, samarbete och politiska framgångar.

I Allt kommer att bli bra skriver Jonas Sjöstedt tillsammans med sin mångåriga pressekreterare, Jessica Nordh, om bakslag och framgångar och hur man stegvis byggt ”ett modernt, grönt parti förankrat i svenskars vardag”. Läs om ”hårda förhandlingar, interna motsättningar och vad som egentligen sades. Om besvikelsen att inte nå ända fram till regeringsmakten, men också om osannolika politiska framgångar”.

Jonas Sjöstedt har arbetat som metallarbetare och 1995–2006 som ledamot i Europaparlamentet. År 2011 blev han vald till partiledare för Vänsterpartiet, en post han innehade fram till sin avgång 2020. Jessica Nordh är journalist och har arbetat som nyhetsreporter, programledare och redaktör på TV och i radio. Hon var Jonas Sjöstedts pressekreterare 2014–2020 och arbetar i dag som pressansvarig för Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar.

Jonas Sjöstedt & Jessica Nordh:
Allt kommer att bli bra. Memoarer
Albert Bonniers Förlag
Utkom 2021