Kyrkornas hemligheter i Stockholm

Ett nytt sätt att berätta om några av Stockholms mest märkvärdiga kulturskatter: stadens kyrkor. Med grafik och 600 bilder guidar boken till historien, till spåren av stockholmarnas liv under sekler, till de dolda tecknen och hemligheterna. Vad är det speciella med just den här kyrkan?

Kyrkorna är stadens äldsta byggnader, de äldsta är till och med äldre än staden. De har använts i 800 år och de är öppna för alla. ”Boken vänder sig till stockholmare, både nya och gamla, som är intresserade av att upptäcka sin stad och dess historia. Även för mera långväga gäster är boken avsedd att vara en välkomnande guide.”

Författare är Anders Arborelius, Gabriel Bar-Sawme, Pia Bengtsson Melin, Anders Bergström, Carin Bergström, Lars Djerf, Olof Djurfeldt, Katarina Dunér, Victor Edman, Hanna Enefalk, Eva Eriksson, Peter Gillgren, KG Hammar, Åke Hedström, Rickard Isaksson, Bengt OH Johansson, Emilie Karlsmo, Göran Kåring, Christian Laine, Marko Lamberg, Jakob Lindblad, Suzanne Lindhagen, Kristina Ljunggren, Thomas Magnusson, Carsten Malmberg, Thomas Roth, Ingrid Schwanborg, Ingrid Sjöström och Jan Svanberg.

Kyrkornas hemligheter – Stockholm
Medströms Förlag
Utkom 2017