Mats Persson lämnar Sveriges Museer

Mats Persson. Foto: Studio Emma Svensson

Mats Persson. Foto: Studio Emma Svensson

Sveriges Museers generalsekreterare Mats Persson blir ny chef för Marinmuseum i Karlskrona.

– Mats Persson har en gedigen erfarenhet av och inblick i Museisverige. Jag ser fram mot att få välkomna honom till Marinmuseum och vår myndighet i höst, säger Leif Grundberg, överintendent för Statens maritima och transporthistoriska museer.

Persson tillträder tjänsten som museichef i september. Marinmuseums nuvarande chef, Ingrid Hall Roth, går då i pension.

– Museerna är starka kunskapsinstitutioner i en tid då vi behöver trygga och stadiga platser för samtal och möten. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare på Marinmuseum fortsätta utveckla och stärka ett av södra Sveriges största besöksmål, säger Mats Persson.

Mats Persson har under nio år varit generalsekreterare för Sveriges Museer, en medlemsorganisation som tar tillvara och driver den svenska museisektorns gemensamma intressen. Sveriges Museer har drygt 225 medlemmar.

– Mats har under åren som generalsekreterare hos oss gjort ett historiskt arbete med att bygga upp och utveckla Sveriges Museer som organisation till den position vi har idag. Nu går vi in i en rekryteringsfas för att hitta Mats efterträdare, till en av museibranschens roligaste tjänster, säger Maria Jansén, ordförande Sveriges Museer.

(2019-05-11)