Släktforska i Finland

Att släktforska i Finland påminner mycket om hur man släktforskar i Sverige. Det är inte så konstigt då Sverige och Finland var samma land från 1200-talet fram till 1809. Men hur man får fram uppgifter ur arkiv och databaser skiljer sig faktiskt en del.

I boken Släktforska i Finland får den som söker släktingar i Finland en grundläggande vägledning i hur man hittar uppgifterna om sin finska släkt. I ett kompletterande avsnitt om den finska historien från urtid till nutid får läsaren också en överblick som hjälper till att sätta släktingarna i sina historiska sammanhang.

Peter Ragnvaldsson är filosofie magister i historia och har fördjupat sig i Sveriges historia på 1700-talet. Han är ordförande för Helsingfors Släktforskare samt styrelsemedlem i Finlands Släkthistoriska förening. Mikael Hoffsten är ekonomiansvarig och förlagsadministratör på Sveriges Släktforskarförbund. Han har bland annat skrivit Släktforskarens lilla faktabok 1-3, Uniformen berättar. Från karoliner till kamouflage och Stockholmsforska.

Peter Ragnvaldsson & Mikael Hoffsten:
Släktforska i Finland
Sveriges Släktforskarförbund
Utkom 2023