Snart öppnar Ikea Museum

© Inter IKEA Systems B.V. 2016

© Inter IKEA Systems B.V. 2016

Den 30 juni öppnar Ikea Museum i Älmhult. ”Huvudutställningen tar besökaren med på en resa genom många olika tidsperioder och sammanhang. Här delar vi med oss av allt som gör Ikea till vad det är idag – idéerna och drivkrafterna, människorna och möblerna, misstagen och lärdomarna”, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Huvudutställningen är indelad i tre teman, Våra rötter, Vår berättelse och Era berättelser. I en del lyfts produkter som har funnits länge i sortimentet fram. Besökaren ska få en inblick i människors hem över hela världen och ser hur de använder och gör sina Billy-bokhyllor och Klippan-soffor personliga.

På museet finns också en tillfällig utställning, som just nu fokuserar på livet i och kring köket. ”Här finns det gott om plats för tankar och funderingar om hur vi kommer att leva och bo imorgon.” Denna utställning visades även under designveckan i Milano 2015.

Ikea Museum är inrymt i det som en gång var det allra första Ikea-varuhuset i Älmhult, som invigdes 1958 och stängde 2012 då verksamheten flyttade till det nya varuhuset i Älmhult. Museet har en utställningsyta på 3 500 kvadratmeter och 20 000 föremål i samlingar och arkiv.

(2016-06-12)