Susanne Erixon har utsetts till ny chef för Röhsska museet. Anställningen är tidsbegränsad till ett år, och hon tillträder befattningen den 14 januari 2016.

Susanne Erixon arbetar för närvarande som myndighetschef för Region Gotland. Hon har sedan år 2000 arbetat med olika uppdrag inom ledarskap och organisation, bland annat som interimschef i Stockholms stad samt som förvaltningschef i Uddevalla respektive Bengtsfors kommun. Jämte detta har hon genomfört olika uppdrag för Göteborgs stad och en rad kommuner runtom i landet.

Susanne Erixon har lärar- och socionomexamina samt utbildningar inom ledarskap, arbets- och organisationspsykologi. Hon är född 1952.

– Jag är mycket glad över att ha rekryterat en så kompetent och erfaren ledare till Röhsska museet. Susanne Erixon har de kvalifikationer som verksamheten behöver i detta skede, säger förvaltningsdirektör Anna Rosengren.

– Vi känner förtroende för Susanne Erixon som har fått mycket goda referenser, säger de fackliga företrädarna för Vision, SACO och Kommunal.

Susanne Erixon kommenterar sin nya anställning:

– Det är hedrande att ha fått uppdraget och det är min förhoppning att tillsammans med personalen bidra till lugn och stabilitet så att Röhsska museet fortsätter att vara en framstående verksamhet.