"Min ambition har varit att beskriva det politiska klimatet och utvecklingen från det att jag för 50 år sedan engagerade mig politiskt fram till idag.

Almstriden, hur Münchenbryggeriet bevarades och den politiska revolt som räddade huvudstaden från att bli en tummelplats för jättelika trafikkaruseller. Jag berättar hur jag uppfattande Olof Palme som motståndare i det dagliga politiska arbetet i riksdagen.

Utan krusiduller beskriver jag tumultet när jag blev partiledare och varför jag avgick samt spelet bakom kulisserna när Thorbjörn Fälldins andra regering sprack.

Trots en del tuffa motgångar, har jag haft ett spännande och omväxlande liv, ofta i offentlig belysning. Med liv och lust, vänskap och glädje har jag levt det här livet – mina tio otroligt fina år som landshövding i Stockholm var kanske de bästa. Och jag berättar också vad jag tycker om de Nya Moderaterna."

Ulf Adelsohn var partiledare för Moderaterna 1981-1986. 1973-1976 var han gatuborgarråd och 1976-1981 finansborgarråd i Stockholm och 1979-1981 kommunikationsminister. Han var landshövding i Stockholms län 1992-2001. Han gav 1987 ut boken Partiledare. Dagbok 1981–86.

Ulf Adelsohn:
Med liv och lust
Norstedts
Utkom 2014