Volvo P1800

Volvo Museum
7 juli – 31 december 2021

Foto: Volvo Museum

Volvo P1800 fyller 60 år och det firas med specialutställning på Volvo Museum i Göteborg. Utställningen Volvo P1800 bjuder på ett flertal udda, både privat- och företagsägda, P1800-bilar genom åren.

På plats finns bland annat den allra första prototypen samt den P1800 som ägdes av Sir Roger Moore fram till hans bortgång. Utöver själva bilarna kan du som besökare även ta del av historiska bilder, ritningar och kuriosa samt intressanta och spännande anekdoter om varje bil.

Volvo P1800 har i dag blivit ett samlarobjekt. Entusiasterna tvistar om vilken modell som är vackrast – inte minst huruvida det är den klassiska coupé modellen eller 1800ES. P1800 blev även synnerligen berömd genom sin roll i TV-serien Helgonet i vilken hjälten Simon Templar, spelad av Roger Moore, körde bilen. Moores privata P1800 finns att skåda på museet i Göteborg.

Specialutställningen är en del av Volvo Museums totala utställning som bjuder på en resa genom Volvos historiska arv från starten 1927 till nutid, med allt från klassiska modeller och prototyper till historiska bilder och dokument. Museet ger en unik inblick i framväxten av ett av Sveriges mest framgångsrika exportföretag.

Utställningen Volvo P1800 öppnade den 7 juli och är öppen tills vidare, dock kortast fram till årsskiftet.