Aftonbladet och Svenska Dagbladet startar historietidning

Aftonbladet och Svenska Dagbladet startar en gemensam historietidning kallad Levande Historia. Det första numret kommer den 26 augusti. ”Innehållet kommer att spänna över allt från dramatiska händelser till spännande personer, från forntid fram till 1900-talet. Varje nummer innehåller även artiklar om vetenskapshistoria, samt spännande bildmaterial i form av sällan visade foton och detaljerad grafik”, skriver Aftonbladet i ett pressmeddelande.

Första numret av tidningen Levande historiaRedaktör för tidningen är journalisten och författaren Åke Persson som har rekryterats från tidningen Allt om historia.

– Det känns fantastiskt att göra en ny, bred historietidning med Sveriges bästa skribenter inom ämnet, däribland Herman Lindqvist. Levande Historia är en modern historietidning som både erbjuder bredd och fördjupning. Den är lättsam, men samtidigt initierad, säger Åke Persson.

Adolf Hitlers sista dagar i bunkern i Berlin, Frimurarnas hemliga riter, massakern på mälarbåten Prins Carl och heliga Birgittas dramatiska liv. Det är några av artiklarna i det första numret av tidningen.

– Med Levande Historia erbjuder vi en tidning av hög kvalitet till ett mycket förmånligt pris. Dessutom är det roligt att vi har hittat ett ämnesområde som lockar både Svenska Dagbladets och vår läsekrets, säger Aftonbladets featurechef Sofia Wadensjö Karén.

Levande Historia kommer att säljas som bilaga till Aftonbladet, men skall även gå att prenumerera på.

– Vi vet att många av våra läsare och kunder har ett stort historieintresse. Därför känns det mycket spännande och naturligt att nu kunna erbjuda fördjupad läsning i samarbete med tidningen Levande Historia. Vi hoppas på en positiv respons och lanserar med ett mycket attraktivt prenumerationserbjudande, säger Svenska Dagbladets upplagechef Mattias Skoog.

(2010-08-25)