Handledning om judisk släktforskning

Bokomslaget

Varför behöver den som släktforskar på sina judiska anor en särskild handledning? Därför att dessa anor bara undantagsvis finns i kyrkoböckerna för den socken där de levde, om de överhuvudtaget bodde i Sverige.

I Judisk släktforskning ger Thomas Fürth en grundläggande vägledning i judisk släktforskning, både i Sverige och utomlands. Läs om hur man hittar släktingar på väg till och i USA, söker på judiska begravningsplatser och använder andra resurser och databaser på nätet. Det ges även tips på böcker och tidskrifter med olika inriktningar och teman.

I bokens andra del, skriven av Mikael Hoffsten, ges en inblick i judisk kultur, historia och religion. Boken är Nr 7 i Sveriges släktforskarförbund skriftserie.

Thomas Fürth är docent i historia samt ordförande i Genealogiska Föreningen och Judiska släktforskningsföreningen i Sverige. Han har tidigare skrivit handboken Släktforska utanför Norden samt artiklar om släktforskning i en rad tidskrifter. Mikael Hoffsten är ekonomi- och bokhandelsansvarig på Sveriges Släktforskarförbunds kansli. Han har bland annat skrivit Adel från Natt och Dag till idag och Släktforskarens lilla faktabok 1-3.

Thomas Fürth & Mikael Hoffsten:
Judisk släktforskning
Sveriges Släktforskarförbund
Utkom 2020