Kokbok med smakprov ur arkiven
Hur smakar historien? Kan man veta och ta reda på det? I Bepröfvade recept ges inspiration och möjlighet till historiska smakupplevelser med utgångspunkt i de recept och fotografier som bevaras i Landsarkivet i Visby. Läsaren får också ett smakprov på arkivhandlingar i huvudsak från 1800-talet som sällan används och som få känner till.
Spännande matrecept varvas med efterrätter, bröd och dryck, här finns recept på syltade valnötter och pumpa, fikonkaka, surdegsbröd från 1800-talet och fem recept på våfflor, sillbullar, kumminost, köttbuding, pepparskinka, brännvinstårta, gotlandsdricka och flera recept på korv.
I Bepröfvade recept presenteras över 200 recept tillsammans med ett 70-tal fotografier och illustrationer, många av dessa har aldrig tidigare varit publicerade.
Östergren, Söderlund, Storm, Nettermark & Höglund (redaktörer):
Bepröfvade recept. En kokbok med smakprov ur arkiven
Riksarkivet/Eddy.se
Utkom 2022