Vägvisare till militärhistoriska sevärdheter

Ingen behöver längre undra över vad det är för ”konstig” byggnad man passerar under resan. Eller varför det står en kanon vid det där huset. Boken Militär utflykt! har svaren på de flesta frågor om våra militärhistoriska sevärdheter.

Militär utflykt! innehåller nästan 800 besöksmål eller sevärdheter. Här finns information om minnesmärken, militärmuseer, regementen, lägerområden, skjutfält, bunkrar, fartyg och mycket annat. Från 1600-talets skansar till de hypermoderna flygbaserna i Bas90-systemet. Från norr till söder är sevärdheterna listade i landskapsordning.

Över 700 färgbilder och illustrationer tillsammans med utförliga vägbeskrivningar gör boken ytterst användbar för alla med intresse av den svenska militärhistorien.

Leif Högberg är militärhistoriker och författare och har skrivit bland annat om det skånska kustförsvaret under andra världskriget i Skåne-linjen (Per Albin-linjen). Jan Erik Ohlsson är reservofficer och har under mer än fem års tid rest kors och tvärs genom landet och besökt militärhistoriskt intressanta platser.

Leif Högberg & Jan Erik Ohlsson:
Militär utflykt! En vägvisare till militärhistoriska sevärdheter i Sverige
Fort & Bunker
Utkom 2006

Nominerad som Årets bok om svensk historia 2006.